U trendu

Požar u Moskvi: Ugašen požar na zgradi ruske Spoljne obaveštajne službe (video)

U zgradi Ruske spoljnoobaveštajne službe u jugozapadnom delu Moskve izbio je danas požar u kojem je nestalo najmanje troje ljudi, prenosi RT.

Zgrada je deo velikog kompleksa na periferiji Moskve gde je sedište ruske Spoljne obaveštajne službe.

Prema nepotvrđenim informacijama, požar je izbio u podzemnom kablovskom tunelu, moguće tokom radova na njegovom održavanju.

Portparol Agencije Sergej Ivanov rekao je za Tas s da je „prerano da se iznose komentari pre zvanične istrage“, ali je potvrdio da je u kompleksu vanredna situacija.

Na licu mesta nalazi se najmanje 15 vatrogasnih brigada.

Ugašen požar u zgradi ruske Spoljne obaveštajne službe

Ruska spoljnoobaveštajna služba potvrdila je da je danas izbio požar u njenom sedištu u Moskvi, navodeći da je požar tokom dana ugašen i da niko nije povređen.

U saopštenju se navodi da je požar izbio danas u tehničkom objektu u sklopu njenog sedišta, prenosi AP.

Ruski mediji su javili da je požar izbio u tunelu u kojem se nalaze kablovi ispod sedišta te službe u jugozapadnom delu Moskve, te da ga je najverovatnije izazvao kratak spoj.

Ruska spoljnoobaveštajna služba nadzire ruske obaveštajne operacije u drugim zemljama, kao naslednik agencije iz sovjetskog perioda – KGB, navodi američka agencija.

Ranije, danas, RT je javio da je u zgradi Ruske spoljnoobaveštajne službe u jugozapadnom delu Moskve izbio je požar u kojem je nestalo najmanje troje ljudi, a da je na lice mesta izašlo najmanje 15 vatrogasnih brigada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.