U trendu

Predata humanitarna pomoć u skladište SNV-a

VRGINMOST – U sklopu akcije Srpskog narodnog veća „Banija je naša kuća“, članovi SDS S i SNV uručili su danas humanitarnu pomoć za stradale stanovnike Sisačko-moslavačke županije, koju je nedavno pogodio razorni zemljotres.

SDS S-ovi načelnici dalmatinskih opština Kistanje, Ervenik i Biskupija, zamenik šibensko-kninskog župana Ognjen Vukmirović i poslanica u Saboru Anja Šimpraga u centralno skladište SNV-a predali su građevinski materijal, krevete i higijenske potrepštine za stanovništvo koje je stradalo tokom zemljotresa, saopšteno je iz SNV-a.

Šimpraga je ispred Veća srpske nacionalne manjine Šibensko-kninske županije istakla da je ta županija, kao i opštine i gradovi na njenom području, od samog početka uključena u humanitarnu akciju “Banija je naša kuća”, prenosi Hina.

„SNV će s koordinatorima koji su na terenu i znaju hitne potrebe ljudi reagovati i dopremiti im sve potrebno“, poručila je Šimpraga.

Načelnik opštine Vrginmost Milan Vrga zahvalio je predstavnicima srpske nacionalne manjine Šibensko-kninske županije, kao i načelnicima tri opštine i istakao da je u ovom trenutku najpotrebniji građevinski materijal koji može da služi ljudima za brzu obnovu kuća i poljoprivrednih objekata.

„Veliki deo obnove Banije, kao i opština Vrginmost i Topusko se donacijama u ovom trenutku pokrivaju preko centralnog skladišta SNV u Vrginmostu. Što se tiče same opštine Vrginmost, šteta se od potresa procenjuje na oko 100 do 150 objekata, od toga je 20 sa crvenom oznakom, a 70 odsto ih ima žutu“, istakao je Vrga.

SNV je u petak podelilo kontejnere u Luščanima, Begovićima, Donjoj Bačugi, Velikom Šušnjaru i Moštanici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar