U trendu

Predsednik Poljske sa Kamalom Haris: Rusko bombardovanje bolnica varvarski akt

Govoreći dan nakon ruskog napada na porodilište u ukrajinskom gradu Mariupolju, Duda je na konferenciji za novinare rekao da ukoliko ubijate obične ljude, bacate bombe, rakete, na stambena naselja, to je varvarstvo koje ima obeležje genocida, preneo je Rojters.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, koji je u Turskoj razgovarao sa svojim ukrajinskim kolegom Dmitrom Kulebom, rekao je ranije danas da se porodilište pogođeno ruskim bombardovanjem više ne koristi kao bolnica i da su ga zauzele ukrajinske snage, iako je Kremlj rekao da je istraga o incidentu u toku.

Haris: Sprovesti istragu o ponašanju Rusije u „ratu u Ukrajini“

Trebalo bi da se sprovede istraga o ponašanju Rusije u „ratu u Ukrajini“, izjavila je danas potpredsednica SAD Kamala Haris tokom posete Varšavi i osudila, kako je rekla, „zločine nezamislivih razmera“.

„Apsolutno treba da postoji istraga i svi treba da je gledamo i nemam sumnje da su oči sveta uprte u ovaj rat i šta je Rusija uradila u pogledu ove agresije i ovih zločina“, rekla je ona na konferenciji za novinare, prenosi agencija Rojters.

Foto Saul Loeb/ Pool Photo via AP

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar