U trendu

Predstavnici SAD i S.Koreje na pred-samitu sledeće nedelje

SEUL – Predstavnici SAD i Severne Koreje sastaće se još jednom ovog meseca u nekoj od azijskih zemalja, uoči drugog samita američkog i severnokorejskog predsednika Donalda Trampa i Kim Džong Una u Vijetnamu 27. i 28. februara, saopšteno je danas u Seulu.

Američki specijalni izaslanik za severnu Koreju Stiven Bigun posetio je prošle nedelje Pjongjang kako bi dogovorio detalje samita koji će se održati u Hanoju, a tu posetu je kabinet predsednika Južne Koreje ocenio kao šansu da se objasni kakvi se konkretni koraci očekuju od obe zemlje, prenosi AP.

Savetnik južnokorejskog predsednika za nacionalnu bezbednost Čung Eui Jong, koji se sastao sa Bigunom, rekao je da diplomatija između SAD i Severne Koreje dobro funkcioniše, kao i da će se naredni sastanak pred samit održati u nekoj zemlji u Aziji u nedelji koja počinje 17. februara.

Tramp i Kim sreli su se prvi put u junu prošle godine u Singapuru i tom prilikom severnokorejski lider obećao je da će raditi na kompletnoj denuklearizaciji Korejskog poluostrva, ali nije odredio vremenski rok za to.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar