U trendu

Prekinuta sednica Vlade CG zbog svađe o sankcijama Rusiji

PODGORICA – Sednica crnogorske vlade u tehničkom mandatu prekinuta je danas posle svađe odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića i ministra spoljnih hposlova Đorđa Radulovića, zbog sankcija prema Rusiji, pišu podgoričke Vijesti.

Potpredsednik vlade i mandatar najavio je vanrednu pres konferenciju.

Iz vlade je, navode, zvanično saopšteno da je sednica prekinuta „zbog neslaganja u proceduri usvajanja odluke o primeni sankcija definisanih tačkama 11,12,13 usvojenog dnevnog reda“.

„Razlog prekida sednice nije samo u proceduralnom delu, već i u iskazanom nepoštovanju i nepristojnom ponašanju ministra Radulovića prema premijeru Zdravku Krivokapiću“, navodi se u saopštenju.

Pozivajući se na neimenovani izvor, Vijesti pišu da je Krivokapić izmenio zaključke, odnosno bio protiv toga da se sankcije usvoje u obliku u kom su usvojene na Komisiji za politički sistem.

Premijer je navodno predlagao da se Ministarstvo spoljnih poslova ovlasti da uskladi spoljnu politiku sa odlukama Evropske unije, što kako tvrdi, nije pravno moguće jer sankcije moraju da sprovode svi organi, a ne samo MVP.

Protiv toga su se pobunili Radulović i potpredsednik Abazović, usledila je polemika, nakon koje je Krivokapić prekinuo sednicu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar