U trendu

Premijer Tajlanda: Ostanite kod kuće da ne bi bilo lokdauna

BANGKOK – Premijer Tajlanda Prajut Čan-Oča je apelovao na građane da ostanu kod kuće i zaustave širenje virusa usled najjaceg talasa koji se pojavio u ovoj azijskoj zemlji od početka pandemije i izbegnu oštar lokdaun, nakon što su vlasti saopštile da je danas oboren rekord po broju obolelih – 745.

Država je proglasila da 28 provincija, uključujući i Bangkok, visoko-rizičnim zonama i pozvala ljude da rade od kuće i izbegnu okupljanja ili putovanja van svojih provincija, jer se broj obolelih povećava iz dana u dan, preneo je Rojters.

Premijer je dodao da je vlada svesna potencijalne ekomonske štete ukoliko dođe do strogih mera.

„Ne želimo da zaključamo celu zemlju jer znamo kakvi problemi nastaju, zato – možete li zaključati sami sebe“, upitao je Čan-Oča reportere.

On je dodao da od Tajlanđana zavisi da li će se uvesti mere ili ne.

„Od nas samih zavisi, ako ne želimo da se inficiramo, moramo ostati kod kuće 15 ili 15 dana, ako mislite na ovaj način, onda će stvari biti lakse, bezbednije“, rekao je premijer.

Danas je potvrđen i jedan smrtni slučaj, a Tajland je zabeležio i 8.439 slučajeva obolelih i 65 preminulih od početka pandemije, pa ova država ima skoro najmanje loše brojke u Aziji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.