U trendu

Pretnje bombama u školama širom CG, kao i u opštinama

PODGORICA – Više škola širom Crne Gore jutros je evakuisano zbog dojava da su postavljene bombe, a pretnje o navodno postavljenim eksplozivnim napravima stigle su i na adrese opština Nikšić i Bar.

Evakuisane su škole u Podgorici, Nikšiću, Baru, Beranama, Bijelom Polju, Kolašinu, Herceg Novom, Cetinju, Andrijevici, a dojava o bombi stigla je i Opštini i sudu u Baru.

Bombe su dojavljene i u Budvi, Kotoru, Danilovgradu, Mojkovcu, Plavu, Gusinju, Petrovcu…

Iz crnogorske policije saopšteno je da su ekipe u školama i kontrole su u toku, a iz Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta da su u stalnoj koordinaciji sa službenicima policije.

U poruci koju su dobile škole koje su evkuisane navodi se da je na teritoriji škole podmetnuto mnogo bombi.

„Uvek smo sanjali o osveti. Mi ćemo se osvetiti, doći ćemo u školu. Sve ćemo pobiti. Niko neće ostati živ. Ceo grad će krvariti“, dodaje se u poruci, a prenosi RTCG.

Prema saznanjima TVCG dojava o podmetnutom eksplozivu stigla je na mejl adresu 19 škola sa područnim ođeljenjima, jednoj školi u Breznima i Opštini Nikšić.

Iz Uprave policije navode da policija preduzima mere bezbednosti u školama u pojedinim gradovima povodom dojava elektronskom poštom o postavljenim eksplozivnim napravama, kao i aktivnosti u cilju provera ovih navoda.

„Uprave i nastavno osoblje škola u kojima policija preduzima aktivnosti sarađuju sa policijom i obavestili su roditelje, te je potrebno da roditelji i dalju budu u komunikaciji sa nastavnim osobljem i upravamašškola radi nastavka nastavnog procesa nakon završetka policijskih aktivnosti“, navodi se u saoštenju.

Javljeno je da su bombe navodno postavljene u Osnovnoj školi „Savo Ilić“ u Kotoru, i u barskim osnovnim školama „Blažo Jokov Orlandić“, „Anto Đedović“, „Kekec“ i „Srbija“ zbog čega su učenici jutros vraćeni kuci, dodaju Vijesti.

U Beranama su evakuisane dve osnovne škole u gradu „Vuk Karadžić“ i „Radomir Mitrović“, kao i „Lubnice“, „Polica“, „Donja Rttanica“.

Sve osnovne škole u Herceg Novom su evakuisane, kao i vrtić i obe škole na Cetinju „Lovćenski partizanski odred“ i „Njegoš“.

Mejl da je postavljena bomba dobile su sve tri osnovne škole u budvanskoj opštini- petrovačka „Mirko Srzentić“ i budvanske „Stefan Mitrov Ljubiša“ i Druga osnovna škola.

Evakuisane su i škole „Boško Buha“ iz Pljevalja, „Vladislav Sl. Ribnikar“ i „Sutivan“ iz Bijelog Polja, „Vuko Jovović“ iz Danilovgrada, „Aleksa Đilas Bećo“ iz Mojkovca.

I na adrese opština Nikšić i Bar stigle su pretnje o navodno postavljenim eksplozivnim napravama.

Portal Jedro javio je da je evakuisana zgrada Opštine Bar, u kojoj se nalaze i sud, tužilaštvo, kao i stranačke prostorije.

Predsednik Opštine Nikšić pozvao je građane da ostanu mirni i ocenio da je „strašno da neko na ovaj način preti ugrožavanjem ljudskih života“.

„Kao i u više osnovnih škola, i Opština Nikšić je dobila dojavu o podmetnuoj bombi sa pretnjama kako će da se ugroze ljudski životi. Odmah smo postupili promptno da se ljudi evakuišu iz zgrade, u saradnji sa CB Nikšić“, rekao je Kovačević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.