U trendu

Prigodnim markicama obelezen pocetak „Godine Srbije u Maroku

RABAT – Ambasador Srbije u Rabatu Ivan Bauer i direktor Pošte Maroka Amin Benželun Tuimi obeležili su početak ,,Godine Srbije u Maroku“ potpisivanjem prvih primeraka prigodnih poštanskih markica.

Bauer i Tuimi pustili su u štampu posebno izdanje poštanskih markica, čime je simbolično označen početak obeležavanja 65 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Maroka.

Bauer je poručio da su odnosi Srbije i Maroka mnogo duži nego što to pokazuje godišnjica obeležavanja diplomatskih odnosa i podsetio da je Srbija, odnosno tadašnja Jugoslavija, održavala stalne kontakte sa pokretom za oslobođenje Maroka, pre nego što je Kraljevina Maroko stekla punu nezavisnost.

Naveo je i da o značaju naših odnosa najbolje svedoče reči ministra prosvete i zdravlja Maroka Jusufa Belabesa tokom posete Beogradu 1962. godine: „Za Maroko, posle Francuske, Jugoslavija je politički najznačajnija zemlja“.

Ambasador je rekao da obeležavanje diplomatskih odnosa pokazuje da nismo zaboravili našu istoriju i istakao da će jačanje prijateljstva i saradnje naše dve zemlje biti nastavljeno u istom kontinuitetu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar