U trendu

Princ Čarls predstavlja ekološku “Tera kartu”

LONDON – Britanski princ Čarls poručiće danas predstavnicima poslovnog sveta da moraju na prvo mesto da stave planetu i ljude, kada objavi novu povelju o održivosti iza koje stoje neke velike svetske kompanije, javlja Rojters.

Novi plan princa od Velsa nazvan „Tera karta“ (Terra Carta), čije ime podseća na drevnu „Magna kartu“ (Magna carta libertatum), ustavni dokument koji je pre više od osam vekova definisao prava građana u Engleskoj, sastoji se od skoro 100 akcija koje kompanije potpisnice moraju preduzeti za održivu budućnost.

Princ Čarls će hitno apelovati na lidere iz svih sektora i iz celog sveta, da daju podršku ovoj “Tera karti” i dovedu prosperitet u sklad sa prirodom, ljudima i planetom tokom naredne decenije, prema unapred objavljenim odlomcima iz njegovog govora.

Čarls (72) se decenijama zalaže za ekološka pitanja i upozorava da su globalno zagrevanje i klimatske promene najveće pretnje čovečanstvu.

Bank of Amerika, AstraZeneka, HSBC i BP nalaze se među kompanijama koje podržavaju „Tera Kartu“, koju su dizajnirali bivši glavni dizajner “Epla” Dzoni Ajv i njegova kompanija “Lav from”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.