U trendu

Princeze odale počast Elizabeti Drugoj noseći njen nakit

LONDON – Princeza od Velsa Kejt, vojvotkinja od Saseksa Megan i princeza Šarlot danas su odale počast kraljici Elizabeti Drugoj simboličnim odabirom nakita.

Princeza od Velsa Kejt nosila je bisernu ogrlicu pokojne kraljice, kao i njene minđuše, a isti komplet nosila je na sahrani vojvode od Edinburga princa Filipa, prenosi Si-En-En.

Veruje se da je kraljica ogrlicu i minđuše pozajmila Kejt prvi put 2017. godine, kad je princeza nosila na kraljičinoj večeri povodom 70. godišnjice braka.

Reč je o japanskoj ogrlici koja ima četiri reda bisera i zakrivljenu centralnu dijamantsku kopču, dok su biserne minđuše iz Bahreina.

Biseri se tradicionalno nose u prilikama u kojima se izražava žalost delom i zbog svog bezbojnog, neupadljivog izgleda, a ta je tradicija ustanovljena za vreme vladavine kraljice Viktorije.

Si-En-En navodi da je princeza Dajana nosila ovaj set nakita tokom državne posete holandske kraljice Beatriks 1982. godine, a sama kraljica viđena je sa ogrlicom i minđušama u Bangladešu.

Maleni dijamantski broš u obliku potkovice, koji je princeza Šarlot nosila na sahrani kraljice, bio je poklon njene prabake, navodi Kensigtonska palata.

Vojvotkinja od Saseksa Megan izabrala je skromne biserne minđuše koje su takođe poklon od kraljice, rekao je portparol Saseksa.

Kamila, kraljica supruga, nosila je na službi zlatnu ogrlicu i minđuše od safira i dijamanata, zatim dva priveska od plavog safira, kao i dijamantski broš kraljice Viktorije, koji ima oblik otvorenog srca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.