U trendu

Privatni istražitelji pronašli delove aviona u kom se nalazio Emilijano Sala (foto)

Privatni istražitelji koje je unajmila porodica argentinskog fudbalera navodno su pronašli delove aviona u kojem je leteo Emilijano Sala, a koji je nestao iznad Engleskog kanala.

– Pronašli smo dva sedišta za koje verujemo da pripadaju avionu u kojem je leteo Sala, objavili su privatni istražitelji.

Preliminarni testovi su pokazali da se verovatno radi o sedištima, odnosno jastučićima iz nestalog aviona, objavili su iz kompanije Air Accidents Investigation Branch. Ostaci aviona pronađeni su na francuskoj plaži Cotentin Peninsula. Prema informacijama koje se objavili velški mediji, a potvrdio AFP, presvlake sedišta verovatno pripadaju nestalom avionu.

Potraga za nestalim avionom u kojem su bili Emilijano Sala i pilot David Ibotson trajala je tri dana, a onda je prekinuta. Porodica argentinskog fudbalera sakupila je 300.000 evra i potraga je nastavljena. Emilijano Sala vraćao se iz Nantesa u Kardif za koji je potpisao ugovor.

Porodica je unajmila Dejvida Mearnsa da pronađe nestali avion. U svojim potragama Mearns koristiti poseban brod s najsavremenijom tehnologijom i malom podmornicom. – Ne mogu ništa da garantujem, ali šanse da pronađemo nestali avion su dobre. Problem je što je to mali avion, a područje je veliko i ima dosta drugih olupina, i tlo je tvrdo. Međutim, obitelj je odlučna i nećemo odustati – rekao je Mearns koji je u svojoj karijeri već pronašao 24 olupine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.