U trendu

Privremeno obustavljeni svi letovi iz i za Manilu zbog tehničkih pitanja

MANILA – Filipinske vazduhoplovne vlasti obustavile su sve letove za i iz Manile za Novu godinu zbog, kako je saopštila uprava aerodroma, tehničkih pitanja u vezi sa navigacionim sistemima za upravljanje vazdušnim saobraćajem, što je poremetilo planove putovanja za desetine hiljada putnika.

Ukupno 282 leta su kasnila, otkazana ili su preusmerena na druge regionalne aerodrome, čime je bilo pogođeno 56.000 putnika na međunarodnom aerodromu u Manili, saopštila je danas uprava aerodroma.

Do jutros je sistem delimično obnovljen, tako da je manji broj letova ponovo uspostavljen, preneo je Rojters.

U saopštenju se navodi da su uvedeni protokoli za hitne slučajeve za rešavanje nastale situacije da bi se omogućilo da se letovi nastave što je pre moguće.

Filipini erlajns je saopštio da je nekoliko letova bilo preusmereno, otkazano i odloženo i savetovao je putnicima da provere status putovanja pre nego što krenu na aerodrom.

Nije jasno koliko je letova otkazano, preneo je Rojters.

Filipinski avioprevoznik Sebu Pacifik saopštio je da je nestala
struja u filipinskom centru za upravljanje vazdušnim saobraćajem.

Niskotarifni prevoznik je naveo da nudi putnicima letova zakazanih između nedelje i ponedeljka u 4.00 sata fleksibilne opcije, uključujući besplatnu ponovnu rezervaciju i pretvaranje karata u putne vaučere za buduću upotrebu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar