U trendu

Procurela imena ko će zameniti Paladinu i Tramišak u Vladi HR

ZAGREB – Predsednik Hrvatske vlade Andrej Plenković najavio je za danas konferenciju za medije na kojoj će, kako prenose mediji, predstaviti kadrovske izmene u svom kabinetu.

Portal Index piše da uz smenu ministra privrede Ivana Paladine, premijer želi da smeni i ministarku EU fondova i regionalnog razvoja Natašu Tramišak.

Paladinu bi, prema nezvaničnim informacijama portala, treblo da zameni savetnica predsednika HGK za građevinarstvo Mirjana Čagalj, a Tramišak njen državni sekreta, HDZ-ovac Šime Erlić.
Ministarka Nataša Tramišak, čije se ime spominje u kontekstu rekonstrukcije vlade, oglasila se na Fejsbuku objavom o sastanku sa županom Ličko-senjske županije Ernestom Petrijem, s kojim je, kako je napisala, razgovarala o novom programu ulaganja na području Like.

Ministar Paladina je za hrvatski portal Dans rekao da je razgovarao sa premijerom kao uvek, a na pitanje da li odlazi iz vlade, rekao je:

„Kada i ako bude nešto konkretno obavestićemo vas“.

Dodao je i da ništa ne zna o bilo kakvim naslednicima, a na pitanje da je uslovljavao odlazak papirom koji je, kako se navodi, stavio na sto, nije odgovorio.

Prema nezvaničnim informacijama Indexa iz HDZ-a, odlazak Paladine je praktično gotova stvar, a od njegovog naslednika se očekuje da ubrza očajno sporu obnovu nakon zemljotresa na Baniji pre više od dve godine.

Hrvatski mediji, međutim, ne isključuju mogućnost šire rekonstrukcije Plenkovićeve vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.