U trendu

Promovisana letnja turistička sezona na Jahorini

JAHORINA – Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić promovisao je danas letnju turističku sezonu na toj planini na teniskim terenima „Novak“ u okviru teniskog turnira „Belrejd open 2021“.

On je najavio nove investicije u razvoj letnjeg turizma i očekuje da će Jahorina postati lider u planinskom turizmu u regionu.

„Imamo novu gondolu, dva šestoseda, dva nova ski lifta. Planiramo i mašine za uređenje staza za kupovinu, dva nova bara, dva nova letnja objekta nautik bet i baterflaj. Sve ovo radimo ove godine“, rekao je Ljevnaić.

Rekao je i da je Olimpijski centar Jahorina, iako u teškim uslovima pandemije, imao najbolju zimsku sezonu do sada sa 125 dana skijanja, 265-000 skijaša i prihodima većim za 26 odsto u odnosu na prethodnu godinu, rekao je direktor

Olimpijski centar Jahorina već tri godine sarađuje sa teniserom Novakom Đokovićem, po kome je jedna od numera dobila ime.

„Jedina planina na svetu na kojoj su Novak i njegova porodica dozvolili da se njegovo ime koristi je Jahorina. Zaista smo ponosni na to“, rekao je Nedeljko Elek, predsednik nadzornog odbora OC Jahorina.

Letnja ponuda je atraktivna koliko i zimska ponuda, a najvažniji događaj predstojeće turističke sezone je Ultra Trejl maraton, koji će biti održan 24. i 25. jula, prenela je RTRS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.