U trendu

Pronađen dečak kog je tražio ceo svet

Potraga za Azamom dobila je svetske razmere, nakon što je BBC objavio da je on nestao nakon boravka u Beogradu, gde mu je pružena pomoć zbog frakture vilice.

Haštag #FindAzam je upotrebljen više od 30.000 puta na Tviteru, a pretraga se proširila i na Fejsbuk i Instagram gde su aktivisti i obični ljudi pokušavali da ga pronađu, prenose beogradski mediji.

Kako je ranije objavio srpski MUP, Azamu je u Beogradu pružena pomoć u Tiršovoj i Urgentnom centru, jer su lekari na terenu primetili njegove povrede oka i vilice, a on je nakon toga nastavio svoje putovanje ka zapadnoj Evropi.

Azam je sa pratiocem u Srbiju ušao preko Preševa, stigao u Beograd, a zatim je prešao granicu sa Hrvatskom i navodno ubrzo stigao u Nemačku.

Azam je putovao u pratnji muškarca koji nosi isto prezime kao on, ali nije potvrđeno da li mu je to otac ili, kako je objavljeno, stric. Čovek se zove Gejer Aldaham.

BBC je sa posebnom pažnjom pratio ovaj slučaj, a na Tviteru je sinoć britanski servis objavio da je Azam pronađen i da je dobrog zdravlja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.