Proteran Albanac iz Italije zbog ugrožavanje nac. bezbednost

RIM – Italijanske vlasti proterale su državljanina Albanije nakon što je bilo procenjeno da predstavlja opasnost za nacionalnu bezbednost.

Reč je o Florianu Saračiju (32), koji je prema pisanju portala A1on, povezan sa islamskim radikalizmom.

On je albanski emigrant koji je živeo u Vilorbi kod Treviza.

„Italijanski sektor za antiterorizam od 2017. posmatra Saračija kao ličnost koja je uključena u islamskom radikalnom procesu, povezan sa stranim verskim udruženjima, aktivnim u provinciji Venecija“, navodi Ora njuz.

Kako se dodaje, od marta 2018. godine, on odustaje od svoje profesije zidara i menja svoj životni stil, sa muslimanskom odećom i bradom.

Prema istom izvoru, u februaru 2019. godine, italijanski sud mu je izrekao zatvorsku kaznu od godinu dana zbog maltretiranja i nasilja nad suprugom i ćerkom.

Dodaje se da je terao suprugu da nosi samo muslimansku odeću i da ide u dzamiju.

Gradonačelnik Treviza je, kako se navodi, poništio dozvolu za dugoročni boravak i potpisao naredbu za proterivanje Saračija u Albaniju kao „lice opasno za nacionalnu bezbednost u zemlji“.

Tokom sredine prošle godine, italijanske vlasti su proterale četiri lica osumnjičena za terorizam, između kojih je i jedan makedonski državljanin, stoji u tekstu portala A1on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.