U trendu

Protesti protiv Bolsonara u više gradova Brazila

BRAZILIJA – U više velikih gradova Brazila danas su se okupili demonstranti kako bi izrazili nezadovoljstvo saveznom vladom i pozvali na smenu predsednika Žaira Bolsonara.

Osim što su kritikovali Bolsonara i njegove mere tokom pandemije kovida 19, demonstranti su protestovali zbog inflacije i visokih cena goriva, prenosi Rojters.

Kako se navodi, na protestu u Rio de Žaneiru se okupilo više stotina ljudi, uz podršku sindikata i levičarskih partija, a jedna grupa je donela ogromnu kantu za gorivo na naduvavanje sa natpisom: „Da li je skupo? To je Bolsonarova krivica.“

Današnji protesti su odgovor na miting pristalica Bolsonara 7. septembra, a nezadovoljni građani takođe su se okupili u glavnom gradu centralnog regiona Sao Paola i u drugim glavnim gradovima saveznih država.

Protesti protiv predsednika okupili su stranke levog centra, sindikate i društvene pokrete, u pokušaju opozicije da pokaže jedinstvo, a prema rečima organizatora, demonstracije su održane u više od 200 gradova širom zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.