U trendu

Protesti protiv Davosa, sukobi sa policijom, troje uhapšenih

CIRIH – Švajcarska policija ispalila je suzavac i upotebila vodene topove i gumene metke u sukobu sa demonstrantima u Cirihu, koji su ispalili vatromet i bacali flaše tokom protesta protiv održavanja Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Tri osobe su uhapšene, a jedna je povređena kada je ispaljen vatrometa, saopštila je ciriška policija dodajući da je jedan policijac odveden u bolnicu, preneo je sinoć Rojters.

„Cirih protiv SEF (Svetskog ekonomskog foruma)“, bio je slogan demonstracija, čije je održavanje je dozvoljeno i na kojima je učestvovalo više stotina ljudi.

Pored iskazivanja protivljenja održavanju konferencije, koja okuplja lidere poslovne zajednice i političke lidere u Davosu, udaljenom oko 150 kilometara od Ciriha, demonstranti su pozvali na bržu akcju u borbi protiv klimatskih promena.

Pojedini demonstranti držali su transparente s natpisima „Zaustavite klimatsku krizu“, dok su drugi palili kutije po ulicama i pisali po prozorima okolnih radnji slogane, poput „Razbiti SEF“.

Iako su organizatori pozvali demonstrante da se uzdrže od nasilja, pojedini od njih su ispalili vatromet i pričinili materijalnu štetu u vrednosti od više hiljada švajcarskih franaka, saopštila je policija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar