U trendu

Drama na Orliju: Ubijeni napadač prethodno ranio policajca

Nepoznata osoba je pokušala da ukrade oružje iz ruku vojnika na pariskom aerodromu Orli, posle čega se dogodila pucnjava, prenose mediji u Francuskoj.

Kako prenose lokalni mediji, aerodrom u francuskoj prestonici je potom evakuisan.

https://twitter.com/prestiget75/status/843008724021268480

Dodaje se i da je muškarac pokušao da otme oružje vojniku, koji je potom pucao i ranio ga, pre nego što su ga pripadnici policije uhapsili.

https://twitter.com/fr_souche_jura/status/843013066698752000?ref_src=twsrc%5Etfw

Pucnjava na aerodromu u Parizu, ubijen napadač

Na pariskom aerodromu Orli danas je ubijen muškarac koji je oteo pušku vojniku na jednom terminalu, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi AFP.

Muškarac je potom pobegao u jednu prodavnicu nakon čega su ga bezbednosne snage ubile, rekao je portparol policije za francusku agenciju dodajući da u incidentu niko nije povređen.

Napadnuti vojnik je u sastavu antiterorističke jedinice zadužene za obezbeđivanje osetljivih lokacija.

Agencija Rojters za razliku od AFP prenosi da je ubijeni muškarac pokušao da uzme pušku vojniku.

Televizija BFMTV prenela je da se na aerodromu nalaze eksperti za ispitivanje eksploziva kako bi utvrdili da li je muškarac eventualno postavio bombu.

Aerodrom je evakuisan ubrzo nakon pucnjave, a putnici su zamoljeni da ne dolaze na aerodrom.

„U toku je policijska akcija“, saopštio je portparol policije apelujući na građane da prate instrukcije.

Britanski mediji preneli su tvrdnje putnika na društvenim mrežama da su oteti taoci, ali ta informacija nije potvrđena.

Napadač sa aerodroma prethodno ranio policajca

Čovek koji je ubijen na aerodromu Orli pošto je oteo pušku vojniku, prethodno je ranio policajca u Parizu, a reč je o radikalizovanom muslimanu, od ranije poznatom policiji, izjavio je jedan policijski izvor, javio je Rojters.

On je potvrdio da je jutros oko sedam sati prilikom rutinske saobraćajne provere, muškarac pucao na policajce, a zatim pobegao. „Taj isti muškarac – radikalizovani musliman poznat obaveštajnim službama i pravosuđu – zatim je uzeo oružje od vojnika na južnom terminalu aerodroma Orli pre nego što je ubijen“, rekao je taj izvor.

Drugi policijski izvor takođe je potvrdio da su ovi incidenti u vezi.

Prethodno je portparol ministarstva unutrašnjih poslova Pjer-Anri Brande rekao da se utvrđuje da li postoji veza između ova dva incidenta, ali su francuske televizijske mreže BFM i M6 objavile da se radi o istom pojedincu.

Oko 3.000 putnika evakuisano je sa aerodroma, a letovi su obustavljeni sa oba terminala, a neki su preusmereni na aerodrom Šarl de Gol, saopštio je avio-operater ADP.

Stručnjaci za eksploziv pregledali su aerodrom i utvrdili da napadač nije bio opasan bombom, rekao je Brende, prenosi Rojters.

Do incidenta na aerodromu došlo je kada je muškarac oteo pušku vojniku i pobegao u jednu prodavnicu nakon čega su ga bezbednosne snage ubile. Tom prilikom niko nije povređen.

Napadnuti vojnik je u sastavu antiterorističke jedinice zadužene za obezbeđivanje osetljivih lokacija, prenose agencije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar