U trendu

Pula: Poginula pešakinja

PULA – U teÅ¡koj saobraćajnoj nesreći u Puli, danas je oko 16 sati poginula je peÅ¡akinja kad ju je udario automobil, saopÅ¡tila je istarska policija.

Åœena je na licu mestu poginula, a sve okolnosti nesreće joÅ¡ se utvrđuju.

Prema policijskim podacima, zbog joÅ¡ neutvrđenih razloga peÅ¡akinju u kasnim 60-im godinama koja je prelazila udario udario je automobil „hjundai“ pulskih registarskih tablica kojim je upravljao 82-godiÅ¡njak iz Pule.

Kako javlja Glas Istre, automobil je vozio istarski političar Josip Anton Rupnik.

On je dugogodiÅ¡nji odbornik u SkupÅ¡tini Istarske ÅŸupanije i član vladajuće koalicije. Osnivač je i predsednik stranke Zeleni savez, a predsednik je i ekoloÅ¡kog udruÅŸenja Ekop Istra.

Rupnik se Glasu Istre javio nedugo nakon nesreće, potvrdivši da je upravo u Hitnoj pomoći, gde mora dati krv kako bi se videlo da nije bio pod utecajem alkohola.

„Nisam vozio brzo, moÅŸda 30 do 40 kilometara na sat. Tamo se u blizini nalazi Osnovna Å¡kola ‘KaÅ¡tanjer’ i uvek kada tamo prolazim, po inerciji usporim. Tako je bilo i ovaj put. U jednom trenutku, peÅ¡akinja se samo stvorila ispred mene. Nije prelazila na peÅ¡ackom prijelazu, već je bila van njega. Doslovno je izletela pred moj automobil i nisam je vidio. Bila je to sekunda i peÅ¡akinja se naÅ¡la ispred mog vozila i dogodilo se to Å¡to se dogodilo“, kazao je Rupnik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar