U trendu

Pupovac i dalje poritv predložene penzione reforme

ZAGREB – U Banskim dvorima danas je održan sastanak predstavnika stranaka vladajuće koalicije, a predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDŠ), Milorad Pupovac je novinarima potvrdio da je tema bila penziona reforma, te da nije promenio svoj prethodni stav protiv te reforme.

„Nisam slučajno bio protiv penzione reforme, nezavisno od toga kakav će biti ishod provere potpisa referendumske inicijative, neophodno je da se o tome razgovara:, rekao je Pupovac, koji je sastanak napustio nešto pre završetka.

On je okupljenim novinarima ispred Bankskih dvora rekao da smatra da je to osetljivo pitanje za društvo, za ukupno radno sposono stanovništo, sindikate i vladu.

Upitan da li je opcija da zakon bude povučen, Pupovac je sam dodao da je „opcija da se razgovara o tome“.

Na pitanje da li s penzionom reformom ostavku treba da podnese i resorni ministar Marko Pavić, Pupovac je kazao da je reforma počela u vreme SDP-ove vlade te da se od sadašnje neznatno razlikovala po godinama starosti za odlazak u penziju.

Dodao je da to nije problem samo Hrvatske.

„Sve zemlje su pod pritiskom kapitalističkih odnosa dospele do toga da to moraju da rade, a mi smo još dodatno dospeli jer nam se sve veća količina novca izdvaja iz budžeta, a ne iz Penzionog fonda“, kaže Pupovac, prenela je Hina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.