U trendu

Pupovac: Još nije poznat protokol boravka Dačića u petak u Zagrebu

ZAGREB – Još nije poznat protokol boravka prvog potpredsednika Vlade Srbije i šefa srpske diplomatije Ivice Dačića u Zagrebu, gde će prisustvovati svečanom prijemu povodom predstojećeg Božića, koji SPC obeležava po Julijanskom kalendaru, a koji će u zagrebačkom hotelu Vestin organizovati Srpsko narodno vijeće (SNV).

Predsednik SNV-a, lider SDS S i poslanik u hrvatskom saboru Milorad Pupovac je to rekao za riječki Novi list i pojasnio da nije još definisano da li će Dačić i Tomislav Žigmanov, ministar u srpskoj vladi i lider DSVM, imati službene sastanke s članovima hrvatske vlade ili će s njima neformalno porazgovarati na samom prijemu.

Svečani prijem biće održan u petak, 6. januara, u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Vestin, a kako je najavljeno, prisustvovaće mu šef srpske dipomatije Ivica Dačića, ministar u Vladi Srbije i lider SDHV Tomislav Žigmanov i patrijarh srpski Porfirije, a sa hrvatske stranke premijer Andrej Plenković sa ministrima.

„Narednih dana biće poznat protokol boravka Dačića i Žigmanova u Zagrebu. Ne očekujemo, naravno, mi nekakva čuda od tog njihovog dolaska. Ono što očekujemo je obnova komunikacije Hrvatske i Srbije i da će onda ona postati kontinuirana. Jasno je da smo pritom svesni svih ograničenja“, kazao je Pupovac.

Kaže da nema informacije o bilo kakvom pomaku u vezi sa posetom predsednika Aleksandra Vučića Jasenovcu.

„Sada je najvažnije da se dogodi dolazak Dačića i Žigmanova, sva ostala pitanja će uslediti“, naveo je Pupovac.

Upitan da li je na prijem pozvan predsednik Zoran Mlanović, Pupovac, koji je sa Milanović već duže vreme u sukobu, kaže da je očito da će i za to biti potrebno vreme.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.