U trendu

Putin i Gros o situaciji oko nuklearke u Zaporžju

MOSKVA – Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin sastao se danas sa Generalnim direktorem Međunarodne agencije za atomsku energiju Rafaelom Marianom Grosijem i tom prilikom istakao da će rado razgovarati o svim pitanjima, uključujući i situaciju oko Zaporoške nuklearne elektrane.

„Veoma smo srećni što vas vidimo i rado ćemo razgovarati o svim pitanjima koja nas obostrano interesuju. Na primer, svega što se tiče situacije oko Zaporoške nuklearne elektrane“, rekao je Putin.

Putin je istakao da Moskva ostaje privržena neširenju vojnih nuklearnih tehnologija, prenosi Tas s.

„Uvek smo se zalagali da sve države imaju pođednak pristup prednostima civilne nuklearne energije. Istovremeno, verujemo – kao i ranije – da se sve mora učiniti kako bi se ograničilo širenje vojnih nuklearnih tehnologija“, izjavio je Putin.

Ruski predsednik je ocenio da politizaciju nuklearnih aktivnosti veoma opasna i pozvao na smirivanje takve retorike.

„Naravno, vidimo da danas postoje elementi preterane i opasne politizacije svega što je u vezi nuklearnih aktivnosti“, rekao je Putin.

Putin je dodao da se nadam da će Grosi pomoći kako bi se smirila opasna retorika i nuklearna saradnja vrati u normalno stanje, uprkos svim turbulencijama i komplikovanim procesima koji se odvijaju na globalnoj sceni, prenela je ruska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar