U trendu

Putin i Lukašenko razgovarali o odgovoru SAD i NATO

MOSKVA – Predsednici Rusije Vladimir Putin i Belorusije Aleksandar Lukašenko razgovarali su danas o odgovoru SAD i NATO na predloge Moskve o bezbednosnim garancijama, saopštila je pres služba Kremlja.

Kako se navodi u saopštenju, strane su razgovarale o „situaciji oko reakcije Sjedinjenih Država i NATO-a na predlog Moskve da se razviju dugoročne međunarodno-pravne bezbednosne garancije za Rusiju“, prenosi TAS S.

Osim toga, Putin i Lukašenko su se dotakli i „nekih pitanja u vezi sa budućom bilateralnom saradnjom“, a dva predsednika su se „složila da održavaju lični kontakt“, dodala je pres služba Kremlja.

Predsednik Francuske Emanuel Makron i Vladimir Putin danas su razgovarali telefonom, saopštila je ranije Jelisejska palata.

Posle posete francuskog predsednika Moskvi ranije ove nedelje, Makron i Putin su danas telefonom razgovarali gotovo 90 minuta o načinima da se krene napred u primeni Minskih sporazuma, kao i o uslovima za bezbednost i stabilnost u Evropi, preneo je Rojters.

Trenutno je u toku telefonski razgovor Putina i američkog predsednika Džozefa Bajdena, čiji ishod s velikom pažnjom prati svetska javnost zbog krize oko Ukrajine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.