U trendu

Putin: Imamo utisak da se UKR sprema za novu intervenciju

MOSKVA – Ukrajina možda priprema novu vojnu operaciju u Donbasu u trenutku kada zapadne zemlje unapred pozivaju Rusiju da se ne meša u sukob koji se odvija, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za novinare.

Ruski lider je podsetio da su ukrajinske vlasti već dva puta pokušale da pokrenu ofanzivu u Donbasu, koja se, kako tvrdi, završila potpuno neuspešno za Kijev, prenosi ruska agencija TAS S.

„Imamo utisak da oni, možda, spremaju i treću vojnu operaciju i unapred nas upozoravaju da se ne mešamo, da ne branimo ove ljude (stanovništvo Donbasa), i da će, ako se umešamo i branimo ih, uslediti nove sankcije. Ovo je prvi scenario na koji moramo da reagujemo“, poručio je Putin.

Drugi scenario, prema njegovim rečima, uključuje generalno stvaranje „anti-Rusije“ na teritoriji Ukrajine „uz stalno upumpavanje naprednog naoružanja i ispiranje mozda stanovništva“.

Putin je poručio i da zvanični Kijev ne sprovodi sporazume iz Minska, koji su, kako tvrdi, jedini mogući način za rešavanje sukoba u Donbasu.

Ruski predsednik navodi da je nemoguće imati dobre odnose sa aktuelnom ukrajinskom vladom, jer je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, kako tvrdi, došao pod uticaj „radikalnih snaga“.

„Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski se našao pod uticajem radikalnih elemenata po dolasku na vlast“, izjavio je Putin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar