Putin negirao da je koristio dvojnika

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin priznao da je ranih dvehiljaditih postojala ideja o njegovom dvojniku zarad obezbeđivanja sigurnosti šefa države, ali da je on to odbio.

„Odbacio sam ideju o bilo kakvom dubleru. To je bilo tokom najtežeg perioda našeg rata protiv terorizma“, rekao je Putin agenciji Tas s, u intervjuu za projekat pod nazivom „20 pitanja sa Vladimirom Putinom“.

Putin se prisetio da su mu početkom dvehiljaditih savetovali da bi dvojnik trebalo da ga zameni na događajima na kojima bi mogao biti doveden u opasnost. Ideja je odbijena jednom zauvek, prenosi TAS S.

Tokom intervjua otkriveno je da je internet pretraga „Putinov dvojnik“ bila među najpopularnijim na svetu. Šira javnost je često iznosila slične pretpostavke u poslednjih 20 godina.

U decembru 2001. godine jedna žena je postavila ovo pitanje tokom emisije koja je išla uživo. Ona je nagađala da bi dvojnik mogao biti od koristi prilikom održavanja veoma važnih sastanaka, čak i onih na najvišem nivou. Putin je tada odgovorio da ne koristi takav „mamac“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.