U trendu

Putin: Nuzne bezbednosne garancije NATO i SAD

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas da je zbog porasta globalnih tenzija neophodno uložiti dodatne napore da se osigura strateška stabilnost, prvenstveno tako što će Moskva dobiti sveobuhvatne garancije o bezbednosti od Sjedinjenih Američkih Država i NATO.

„Situacija u svetu postaje sve turbulentnija i napetija zbog čega je neophodno ulagati dodatne napore da se osigura strateška stabilhnost i suzbiju nove pretnje i izazovi, a pre svega, tako što će naša zemlja dobiti sveobuhvatne i pravno obavezujuće bezbednosne garancije od SAD i njihovih NATO saveznika“, rekao je Putin u poruci povodom Dana diplomatije koji se danas obeležava u Rusiji.

Putin je u poruci zaposlenima u Ministarstvu spoljnih poslova objavljenoj na sajtu Kremlja rekao da su napori da se izgradi multipolarni svetski poredak i dalje relevantni.

„Konzistentni i sistematski napori da se osigura preimućstvo međunarodnog prava i ključna koordinaciona uloga Ujedinjenih nacija čine da fer i stabilan multipolaran svetski poredak ostaju relevantni“, naveo je ruski predsednik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar