U trendu

Putin optužio zapadne zemlje za rat protiv Rusije i pozvao na pobedu

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je svet na „prekretnici“ i optužio zapadne zemlje da su orkestrirale „rat“ protiv Rusije, a zatim je pred učesnicima vojne parade na Crvenom trgu u Moskvi pozvao na „pobedu“.

„Civilizacija je ponovo na prekretnici. Pokrenut je rat protiv naše domovine“, rekao je Putin hiljadama ruskih vojnika i političke elite okupljenih povodom godišnjice poraza nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu.

„Ništa sada nije važnije od vašeg vojnog zadatka“, poručio je Putin vojnicima.

Ruski predsednik je vojnicima rekao da od njih zavisi budućnost ruske države i ruskog naroda.

„Časno ispunjavate svoje vojne misije, borite se za Rusiju. Za Rusiju, za naše hrabre oružane snage, za pobedu! Ura!“, rekao je Putin.

Šef ruske države je optužio „globalizovane zapadne elite da sukobljavaju narode, dele društva i izazivaju krvave sukobe“.

„Njihov cilj je da dovedu do kolapsa i uništenja naše zemlje“, rekao je Putin, koji rusku ofanzivu na Ukrajinu predstavlja kao meru u cilju odbrane Rusije od navodne zapadne agresije.

Nakon kratkog obraćanja ruskog predsednika, hiljade vojnika su marširale moskovskim Crvenim trgom, mašući ruskim i sovjetskim zastavama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar