U trendu

Putin potvrdio Erdoganu spremnost Rusije da pomogne Turskoj posle zemljotresa

MOSKVA – U telefonskom razgovoru sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, predsednik Rusije Vladimir Putin potvrdio je danas spremnost Rusije da pomogne Turskoj u otklanjanju posledica zemljotresa, saopštila je pres služba Kremlja.

Putin je potvrdio spremnost Rusije da odmah pruži pomoć turskim partnerima u otklanjanju posledica ove prirodne katastrofe, navodi se u saopštenju, preneo je TAS S.

Konkretni predlozi Rusije već su preneti turskoj strani odgovarajućim kanalima, stoji u saopštenju.

Putin je izrazio duboko saučešće Erdoganu u vezi sa razornim zemljotresima koji su doveli do velikih žrtava.

Erdogan je u telefonskom razgovoru zahvalio Putinu na ponuđenoj pomoći u otklanjanju posledica snažnih zemljotresa koji su izazvali brojne žrtve, javila je pres služba Kremlja posle razgovora.

Turski predsednik je toplo zahvalio Putinu na tako brzom i iskrenom odgovoru i rekao da daje uputstva nadležnim agencijama zemlje da prihvate pomoć ruskih spasilaca, navodi se u saopštenju.
Putin je prethodno ponudio Siriji pomoć Rusije posle razornog zemljotresa koji je pogodio danas tu zemlju, saopštila je pres služba Kremlja nakon Putinovog telefonskog razgovora sa predsednikom Sirije Bašarom al Asadom.

Putin je izrazio iskreno saučešće zbog posledica zemljotresa na severu Sirije koji je rezultirao brojnim ljudskim žrtvama i ponudio pomoć sirijskoj strani, navodi se u saopštenju.
Bašar al Asad je prihvatio ovu ponudu sa zahvalnošću i spasioci ruskog Ministarstva za vanredne situacije će otići u Siriju za nekoliko sati, stoji u saopštenju pres službe Kremlja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar