Putin: Smanjen broj terorističkih zločina, nastaviti borbu

MOSKVA – Ruske obaveštajne službe treba da nastave odlučnu borbu protiv terorizma, koja je omogućila znatno smanjenje broja takvih zločina, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin tokom posete sedištu spoljnih obaveštajnih službi .
Prema Putinovim rečima, broj zločina povezanih sa terorizmom u Rusiji tokom poslednjih godina znatno se smanjio. U poslednjih 11 meseci ove godine registrovana su samo dva takva krivična dela u poređenju sa 36 u 2015. godini, prenosi Tas s.
„Ogroman svakodnevni opasan i naporan rad i njegov novi kvalitet stoje iza ove statistike. Osoblje Federalne službe bezbednosti i drugih službi pod pokroviteljstvom Nacionalnog antiterorističkog odbora trebalo bi da nastave da deluju na isti odlučan i dosledan način“, izjavio je.

Putin je takođe uporedio trenutnu situaciju ne samo sa sredinom 1990-ih i početkom 2000-ih, već i sa 2010, kada je u Rusiji zabeleženo oko 779 zločina povezanih sa terorizmom.
Ruski narod ima „neizmiren dug“ sa međunarodnim terorizmom, primetio je Putin. „Setimo se svih koji su poginuli braneći Rusiju od ovog strašnog neprijatelja, sa kojim se naša zemlja suočila u najizazovnijem periodu svoje istorije“, izjavio je predsednik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.