Putin: Svaka moja reč može da se objavi

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da se neće protiviti eventualnom objavljivanju njegovih telefonskih razgovora sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, jer je svestan da bi svaka njegova izgovorena reč kad-tad mogla da bude objavljena.

„Ne radim ceo život ovo što radim danas. Na osnovu prethodnog iskustva znam da bilo koji moj razgovor može da bude objavljen i to uvek imam u vidu“, rekao je Putin obraćajući se na plenarnom zasedanju foruma Ruska energetska nedelja.

On je dodao da njegovi razgovori sa Trampom ne mogu ni na koji način da ugroze reputaciju američkog predsednika, prenosi TAS S.

„Kad su pokušali da spinuju neki skandal u vezi sa sastankom s Trampom u Helsinkiju, rekli smo administraciji direktno: dobro, ako neko želi nešto da sazna, objavite. Nismo protiv, uveravam vas da tu nema ništa što bi moglo da ugrozi Trampa“, rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, administracija u Vašingtonu odbija da objavi razgovore ruskog i američkog lidera iz principa jer, kako je dodao, „ima stvari koje moraju da ostanu zatvorene za javnost i to je to“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.