U trendu

Radimo najbolje za zemlju, ne zanimaju me reakcije drugih

ABU DABI – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da radi najbolje što može za zemlju kako bi spasili ljudske živote i da ga ne zanimaju rekacije drugih zemalja zbog najavljene proizvodnje ruske i kineske vakcine u Srbiji.

Dodao je da će Srbija za godinu dana da proizvodi tečnost za vakcine, ne samo sirovine i podsetio da je Srbija već pravila trovalentne vakcine za grip u Torlaku i kaže da je svestan da mnogi neće biti zadovoljni, zbog toga, jer Srbija ne po njima ne može da štrči toliko i bude jača od ostalih.

„Ako možemo jedan zivot da spasemo – šta me birga ko će šta da kaže“, naveo je Vučic

„Vraćaće nam na druge načine, ali mi te savete ne slušamo i očekujem druge vrste akcije. Ali, to me ne brine niti čudi“, naveo je Vučić.

Zapitao je zašto bi neko bio oduševljen uspehom Srbije.

Vučić kaže da je Srbija živela tako da je uvek neko spuštao i želeo da budemo za nijansu lošiji od drugih u regionu, da bi postojao balas i da bi Srbija bila dovoljno dobra ili fina.

„Najviše su nas hvalili kada smo bili najslabiji i kada smo išli i samo se izvinjavali svima u okruženju i uz to smo sebi uspeli da uništimo sve fabrike i razorimo ono sto smo pre toga napravili. I šta smo imali od toga što su nas hvalili i tapšali po ramenu“, zapitao je Vučić.

Predsednik je poručio da je spreman da plati tu cenu nepopularnosti, ali da će Srbija zato biti mnogo snažnija i jača u svakom smislu te reči.

Rekao je da Srbiji ne treba da zarađuje na vakcinama koje će praviti već da želi da i ljudi u regionu budu zdravi.

„Borićemo se da budemo u vrhu i mi to možemo“, poručio je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.