U trendu

Radonjić: Dve osobe uhapšene zbog sumnje na špijunažu

PODGORICA – Portparol Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Crne Gore Vukas Radonjić saopštio je danas da su dve osobe uhapšene zbog sumnje da su počinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža.

Radonjić je rekao da je na zahtev SDT-a, podnetog na osnovu obaveštenja koje je prikupila i dostavila Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB), a po naredbi Višeg suda u Podgorici, policija izvršila pretres stanova i drugih prostorija više građana, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža.

„Nakon pretresanja, dva lica su lišena slobode, i protiv njih je policija podnela krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici“, rekao je Radonjić agenciji MINA, a prenele su Vijesti.

Kako je rekao, uviđaj za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža u toku, pred ODT-om, a zbog zaštite interesa postupka, ne može da pruži više podataka.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović rekao je juče da je u akciji ANB-a i SDT-a, uhapšeno više osoba osumnjičenih za špijunažu.

Abazović nije želeo da saopšti imena uhapšenih, navodeći da je akcija „podvedena pod strogo tajna“ i da je jedina relevantna adresa Specijalno tužilaštvo.

„Vijesti“ su prethodno juče objavile da se među crnogorskim državljanima koji su uhapšeni u Podgorici pod sumnjom da su radili za obaveštajnu službu Rusije, nalazi i Radomir Sekulović, bivši portparol Ministarstva spoljnih poslova iz vremena državne zajednice Srbije i Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.