U trendu

Radulović: Manje turista, veći prihodi i duža sezona

PODGORICA- Predsednik Crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik hotelske kompanije Montenegro stars Žarko Radulović očekuje da CrnaGora tokom ove turističke sezone imati manje gostiju, ali kumulativno više novca nego prošle godine, odnosno da bi se prihod mogao približiti onom ostvarenom 2019.

Ipak, sve prognoze za ovu sezonu, zavisiće kako navodi Radulović, od dva ključna faktora – unutrašnje stabilnosti i inflacije.

Nesporno je, kaže Radulović, da je rat u Ukrajini izazvao veliku političku nesigurnost i finansijsku nestabilnost širom sveta, koja se direktno odrazila ne samo na turizam, već i na sve segmente poslovanja.

Sezona je, kaže, počela u martu i polako se zahuktava, tako da u aprilu očekujemo značajan broj gostiju – uglavnom iz Zapadne Evrope

“Očekujem da će ovo biti sezona ravnomernog tempa, bez oscilacija, odnosno bez onih izraženih skokova i overbooking-a kao u julu i avgustu prošle godine. Možda će biti manje gostiju, ali kumulativno biće više novca nego prošle i možemo se približiti prihodu iz 2019.“, rekao je Radulović i dodao:

„Međutim, živimo vreme kondicionala, pa ću stoga na sve ovo dodati jedno veliko ali, zbog nekoliko važnih nepoznanica koje bi mogle da ugroze ovu projekciju”.

Tu pre svega navodi unutrašnju stabilnost u svakom smislu te reči.

“Sad nam je najvažnije da iz Crne Gore idu pozitivne poruke i lepe slike”, poručuje Radulović i dodaje da je drugi faktor inflacija, jer cijene kontinuirano rastu.

Radulović, ipak, nije saglasan sa procenama da bi se od ove turističke sezone moglo prihodovati milijardu evra, preneo je portal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar