U trendu

Raspisan oglas za prijem 70 novih vojnika i vojnika žena u Vojsci CG

PODGORICA – Ministarstvo odbrane objavilo je danas oglas za prijem 70 lica u Vojsci Crne Gore u svojstvu vojnika i vojnika žena po ugovoru na određeno vreme, i to na period od godinu dana.

Za 18 formacijskih mesta, službovanje je u Pešadijskom bataljonu u Pljevljima, a za ostale u Danilovgradu, od čega 49 u Pešadijskom bataljonu, a tri u Bataljonu za podršku.

Kako su kazali iz Ministarstva odbrane, najbrojniji na listi traženih zanimanja su strelci za Pešadijski bataljon u Danilovgradu, sa ukupno 44 predviđena formacijska mesta.

Zainteresovana lica moraju biti crnogorski državljani, bez državljanstva druge države, ne smeju biti mlađa od 18, niti starija od 25 godina na dan podnošenja prijave.

„Za lica koja budu ispunjavala opšte i posebne uslove oglasa, Ministarstvo odbrane oranizovaće proveru zdravstvene, fizičke i psihološke sposobnosti, bezbednosnu proveru i intervju“, navodi se u saopštenju.

Izabrana lica potpisuju ugovor sa Ministarstvom odbrane u trajanju od godinu dana, sa mogućnošću produženja ugovora na period od dodatne tri godine, preneli su podgorički mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.