U trendu

Razbijena balkanska kriminalna grupa trgovaca kokainom

HAG – U međunarodnoj policijskoj akciji u koordinaciji Evropola, razbijena je balkanska grupa trgovaca kokainom i pokrenuta je istraga protiv više od 61 osumnjičenog pripadnika te kriminalne organizacije.

U združenoj akciji pripadnika policija iz Španije, Hrvatske, Srbije, Nemačke, Slovenije, BiH, SAD i Kolumbije, izvedenoj simultano na više lokacija u Evropi, slobode su lišeni pripadnici ove kriminalne organizacije uglavnom državljani Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Slovenije, navodi se u saopštenju Evropola.

Tokom policijske akcije zaplenjene su 2,6 tona kokaina, 324 kilolgrama marihuane, 9 luksuznih automobila i pet motocikala, kao i 612 hiljada evra u kešu.

Dok su se kriminalci kretali na relaciji između Španije i Južne Amerike kako bi razrađivali detalje operacije šverca kokaina ukupne težine od preko 1,25 tona primenjivane su posebne mere policijskog nadzora.

Istraga je ubrzana u martu ove godine kada su čelnici ovog kriminalnog kartela otputovali u Španiju kako bi se pripremili za dolazak pošiljke kokaina.

Reč je o dve osobe koje je Europol smatrao metama od velikog značaja, a koje su do tada izbegavale da lično prisustvuju sastancima kako bi izbegle praćenje i prismotru policije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.