U trendu

Regionalni mediji o upadu kosovske policije na sever

ZAGREB – O današnjem upadu kosovske policije u Kosovsku Mitrovicu na udarnim stranama izvestili su gotovo svi elektronski mediji u regionu, a novinarka iz Kosovske Mitrovice za hrvatski portal Index u opširno je opisala događe i navela da je policija bazala šok-bombe i suzavac.

„Policija je bila u jednoj od apoteka. Većina građana je verovala da su došli da zaplene lekove iz Srbije, kao u novembru prošle godine. Ubrzo su izašli iz apoteke, došlo je do malog sukoba s građanima, zapaljeno je vozilo, neki kažu kosovske carine, neki kažu kosovske policije, ali uglavnom službeno vozilo kosovskih institucija je zapaljeno i jedan civilni automobil je oštećen“, rekla je novinarka.

Ona je hrvatski portal izvestila da ima ranjenih, ali i da „ima dosta nejasnih informacija“.

Ispričala je da su se pripadnici kosovske policije iz Mitrovice „relativno brzo povukli i prebacili u susednu opštinu Zvečan odakle se policija povukla tek oko 11.20“.

„Tamo je jedna osoba ranjena, trenutno je na operaciji, a ukupno je šest osoba primljeno zbog raznih povreda u Klinički bolnički centar u Mitrovici“, rekla je ona.

Istakla je da su informacije dosta nejasne i da u saopštenju kosovske policije stoji da hapšenja izvršena zbog krijumčarenja,a objavili su fotografije zaplenjene hrane i sokova, dok se u Mitrovici verovalo da su tu da bi zaplenili inventar apoteka.

Sarajevski portal Klix je u izveštaju o ovom događaju preneo da je jedna osoba ranjena.

Podgoričke Vijesti izvestili su o događajima na severu Kosova i konferenciju za novinare šefa kancelarije za KiM Petra Petkovića, koji je rekao da je u jutršnjoj akciji kosovske policije desetine poređenih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar