U trendu

Rojters: Iranske baze u Siriji meta izraelskih napada

ALEP – Vazdušne snage Sirije osujetile su sinoć izraelski napad na jugoistočni deo oblasti Alepa, objavili su danas sirijski državni mediji, dok Rojters tvrdi da je meta bila tamošnja iranska baza.

Sirijske opozicione snage su navele u izjavi da su ciljevi napada bile baza iranske Revolucionarne garde i fabrika oružja u toj oblasti, gde se obavljaju iranska vojna istraživanja, što predstavlja nastavak izraelskih udara tokom protekle godine, podseća Rojters.

Portparol sirijske vojske izjavio je da su rakete ciljale nekoliko meta u toj oblasti, kao i da je većinu projektila oborena, iako se šteta procenjuje.

Izraelska vojska, prema rečima portparola, ne komentariše strane izveštaje, ali su izraelski zvaničnici rekli da su njihovi raniji raketni napadi usporili snaženje iranskog prisustva u Siriji.

Britanska novinska agencija dodaje da izvori obaveštajnih službi sa Zapada kažu da su izraelski napadi na Siriju deo rata iz senke koje su odobrile SAD i deo su politike od prethodne dve godine koja ima za cilj da oslabi iransku vojnu moć, ali da ne izazove značajno povećanje neprijateljstava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.