U trendu

RS: Položeni venci na Spomenik palim borcima NOR-a

BANJALUKA – Najviši zvaničnici Republike Srpske i predstavnici Srpske u institucijama BiH, danas su u Banjaluci, povodom 9. maja – Dana pobede nad fašizmom, položili vence na Spomenik poginulim borcima NOR-a.

U ime institucija vence su položili predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, te ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, prenela je RTRS.

Cvijanović je, nakon polaganja venaca na spomenik poginulim borcima poručila da je 9. maj veliki dan u istoriji čovečanstva, a posebno u istoriji slobodarskih naroda.

Ona je dodala da Srpska poštuje svoju slobodu, ali i slobodu svih drugih naroda, kao i da želi da živi u miru sa svima koji je okružuju i u stabilnoj regiji.

Vence su položili i predstavnici grada Banjaluka, SUBNOR-a, organizacija proisteklih iz odbrambeno-oslobodiačkog rata, Trećeg pešadijskog /Republika Srpska/ puka i ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov, dok je cveće položila konzul žeran iz Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci Vesna Marinković.

Dan pobede nad fašizmom obeležava se kao sećanje na 9. maj 1945. godine kada je nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.