U trendu

Rumunija: Indijci i Pakistanci prešlo ilegalno iz Srbije

BUKUREŠT – Rumunska granična policija uhapsila je danas 43-godišnjeg muškarca koji je pokusao da u tu zemlju ilegalno prebaci grupu od šest indijskih i pakistanskih migranata preko granice sa Srbijom.

Prema saopštenju granične policije u Temišvaru, vozač i šest ilegalnih migranata pronađeni su u sektoru sela Kručeni u okrugu Arad, a policajci su zaustavili vozilo kojim je upravljao rumunski državljanin radi kontrole i u njemu pronašli šest stranih državljana.

Migranti i rumunski vozač odvedeni su u sedište granične policije radi dalje istrage i epidemiološke obrade pošto je utvrđeno da su od putnika četvorica državljani Indije i dvojica Pakistana, starosti između 20 i 30 godina, prenosi Ađerpres.

Oni su izjavili da su ilegalno prešli iz Srbije u Rumuniju peške preko granice, a 43-godišnji vozač automobila izjavio je da je nameravao da pomogne šestorici stranih državljana da dođu u Temišvar u zamenu za 100 evra po osobi.

U ovom slučaju, granična policija je saopštila da istražuje šest stranih državljana zbog nezakonitog prelaska državne granice, a vozača, kome je određen pritvor, zbog trgovine migrantima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.