U trendu

RUS: Gađanje novih meta ako UKR dobije rakete dugog dometa

JEREVAN – Rusija će uzvratiti na snabdevanje Ukrajine višecevnim raketnim sistemima i raketama dugog dometa tako što će ciljati objekte saobraćajne infrastrukture i vladine zgrade, izjavio je danas načelnik odbora za odbranu ruske Dume Andrej Kartapolov.

„Kao što je već rekao naš predsednik i vrhovni komandant Vladimir Putin, Rusija će uzvratiti izvođenjem napada na ciljeve koji do sada nisu bili meta“, rekao je on odgovarajući na pitanje novinara, prenosi TAS S.

Kartapolov je predočio da kijevski aerodrom nastavlja da radi, kao i železnički terminali i glavne železničke linije, mostovi na autoputevima i mnogi drugi objekti.

„Da ne govorim o državnim institucijama jer do sada nije izvršen nijedan udar na zgrade ukrajinskog ministarstva odbrane, generalštaba, Vrhovne Rade (parlament) i drugih ministarstava u kojima se donose odluke i postavljaju ciljevi“, ukazao je Kartapolov.

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je juče Zapad da će Rusija gađati nove ciljeve u Ukrajini ako SAD počnu da snabdevaju tu zemlju raketama dugog dometa.

„Ako oni budu dostavljeni, mi ćemo iz toga izvući odgovarajuće zaključke i upotrebiti naše oružje, koga imamo dovoljno, da gađamo one objekte koje još ne gađamo“, rekao je Putin za TV Rusija 1.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.