U trendu

RUS: Krstaski rat Vasingtona protiv Moskve doneo sramotu SAD

MOSKVA – Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je danas da je, kako je rekla, krstaški rat Vašingtona protiv Moskve doneo globalnu sramotu SAD.

Ona je za TV kanal Solovjev uživo rekla da SAD „režu granu na kojoj sede godinama“, prenela je ruska agencija TAS S.

„Amerikanci ciljaju na sopstveni ustavni amandman koji garantuje slobodu govora. Shvatili su neuspeh svog globalnog krstaškog pohoda protiv naše zemlje, tako da sada pokušavaju da popune praznine u informacijama kako bi sprečili da svetlost prođe, pošto Rusija i dalje nastavlja da sija i da biva svetlost za druge“, ocenila je Zaharova.

Naglasila je da, pošto je nemoguće da se sakrije da Rusija ide svojim putem, „boreći se protiv mraka“, SAD „čine sve da barem spreče da vesti dođu do američkih televizijskih ekrana“.

Zaharova se osvrnula i na sudbinu Jevrejske agencije u Rusiji, rekavši da je na ruskom Ministarstvu pravde da donese odluku šta će biti sa tom organizacijom.

„To je pitanje za Ministarstvo pravde, to su informacije koje imam. To je definitivno pravna stvar“, ukazala je ona.

Mistarstvo pravde Rusije zatražilo je ranije od suda u Moskvi zatvaranje Jevrejske agencije, zbog navodnog kršenja ruskih zakona.

Takođe je poručila da antiruski stav Izraela o situaciji oko Ukrajine izaziva žaljenje.

„Nažalost, čuli smo potpuno nekonstruktivnu i, što je najvažnije, pristrasnu retoriku u izjavama koje je Tel Aviv davao poslednjih meseci“, kazala je ona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.