U trendu

RUS: Napadnuti centri za obuku ukrajinske vojske

MOSKVA – Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je upotrebilo visokoprecizno oružje za napade na centre za obuku ukrajinske vojske u oblastima Černigov, Žitomir i Lavov u Ukrajini.

„Visokoprecizno oružje Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i rakete Kalibar nanele su masovni udar na teritoriju 169. centra za obuku kopnenih snaga u reonu naselja Desna, u Černigovskoj oblasti, 199. centra za obuku desantnih trupa u oblasti Teterevka, u Žitomirskoj oblasti, kao i 184. centra za obuku Oružanih snaga Ukrajine u Staričkom okrugu Lavovske oblasti“, navodi se u saopštenju, a prenosi agencija RIA Novosti.

Takođe, kako se navodi, ruska avijacija i artiljerija uništili su za jedan dan više od 720 ukrajinskih snaga, a u okviru kontrabaterijske borbe.

Dodaje se da su ruska avijacija i artiljerija za dan uništili četiri ukrajinska skladišta municije u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), dva komandna mesta u Nikolajevskoj oblasti, kao i artiljeriju i minobacače u više od 60 okruga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.