U trendu

Rusija kriva za najnovije sukobe kod Avdijivke

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko optužio je Rusiju da je odgovorna za najnovije rasplamsavanje neprijateljstava u blizini industrijskog grada Avdijivka na istoku Ukrajine, prenosi Rojters.

U novoj eskalaciji sukoba između ukrajinskih i proruskih snaga zabeležene su najteže žrtve za poslednjih nekoliko meseci.

„Puna odgovornost za trenutno oštro rasplamsavanje situacije u području industrijske zone Avdijivke … leži na Rusiji i borcima koje ona podržava,“ izjavio je Porošenko.

Inače, ranije danas portparol Kremlja Dimitij Peskov izjavio je da se nada da proruske snage na istoku Ukrajine imaju dovoljno municije da odgovore na ono što je nazvao agresivnim akcijama ukrajinske vojske.

„Najvažnije je ubediti Kijev da prestane sa tako nepromišljenim akcijama koje mogu podrivati mirovni proces Minska,“ izjavio je Peskov u razgovoru sa novinarima.

Vlasti Ukrajine i proruske snage osuđivali su jedni druge juče za najnovije artiljerijske napade na prvim linijama stambenog rezidentala istočne Ukrajie, rezultirajući sa civilnim žrtvama na obe strane, preneo je Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.