U trendu

Rusija mora da bira između diplomatije ili konfrontacije

BRISEL – Rusija mora da bira između diplomatskog rešenja krize oko Ukrajine ili suočavanja sa ekonomskim sankcijama Zapada i povećanog vojnog prisustva snaga NATO u istočnim zemljama Alijanse, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

„Rusija ima izbor: mogu da izaberu diplomatsko rešenje, ali ako izaberu konfrontaciju, platiće visoku cenu“, poručio je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za medije sa britanskim premijerom Borisom DŽonsonom u Briselu, prenosi agencija Rojters.

On je upozorio da će biti ekonomskih sankcija i povećanog vojnog prisustvo NATO u istočnom delu Alijanse, kao i da je Velika Britanija zaista važan deo toga.

U odgovoru na pitanje novinarke Bi-Bi-Sija, DŽonson je procenio da trenutno ukrajinska vojska broji 200.000 vojnika.

„Želim samo da naglasim da bi bila apsolutna katastrofa ako bi došlo do rata na ukrajinskom tlu, kao i da bi došlo do ozbiljnog krvoprolića,“ upozorio je britanski premijer.

On je poručio da ljudi u Rusiji moraju da razmišljaju i o tome da li je razumno da se, kako je naveo, troši krv ruskih vojnika u ratu, za koji on kaže da bi bio katastrofalan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.