U trendu

Rusija ne očekuje bolje odnose s SAD posle odlaska Boltona

MOSKVA – Moskva ne gaji iluzije da će se odnosi sa Vašingtonom poboljšati nakon što je otpušten savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa, Džon Bolton, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

Rjabkov je za TAS S ukazao da su mnoge pozicije na različitim nivoima u izvršnoj vlasti SAD i dalje upražnjene, ali da se Rusija na to navikla.

„NIje pitanje šta ko radi u Vašingtonu, već kakav efekat bi to može da ima sa tačke gledišta izgleda za normalizaciju odnosa i njihovo poboljšanje. Sada, nažalost, vidimo da usled stalne promene osoblja nema stabilizacije. Tako da nemamo nikakvih iluzija niti ikakve nade u vezi sa tim događajima“, rekao je Rbjakov.

Rbjakov je rekao da će Rusija donositi procene o tome šta bi moglo da se promeni u spoljnoj politici SAD, naročito po pitanju Rusije, samo na osnovu konkretnih koraka, a ne odluka o osoblju i izjavama kojih je, kako je naglasio, Moskva mnogo čula o poboljšanju odnosa.

On je dodao da, uprkos svim naporima, koje je Rusija uložila za normalizaciju odnosa sa SAD, nisu potignuti rezultati, ali je poručio da Moskva ne odustaje.

Rbjakov je pozvao SAD da slušaju preporuke Moskve i konačno počnu da poboljšavaju bilateralne odnose dve zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.