U trendu

Rusija: Pogodili pogon za servis vojnih helikoptera UKR

MOSKVA – Rusija tvrdi da je pogodila objekat gde se popravljaju i servisiraju ukrajinski vojni helikopteri u fabrici namenske industrije u ukrajinskoj oblasti Zaporožje.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je saopštilo da su vazdušno-kosmičke snage Rusije pogodile visokopreciznim naoružanjem pogon za remont helikoptera ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u okviru fabrike u Zaporožju, prenosi londonski Gardijan.

U istom saopštenju ruskog MO ukrajinska vojska se optužuje da je u poslednja dva dana izvršila više artiljerijskih napada na nuklearnu elektranu (NE) Zaporožje.

Ukrajina i Rusija nastavljaju da se uzajamno optužuju za granatiranje ciljeva u neposrednoj blizini NE Zaporožje koja se smatra najvećim nuklearnim objektom u Evropi, ali i opasnim ratnim žarištem iz kojeg je moguće curenje radijacije.

„Vazdušno-kosmičke snage Rusije koristile su visokoprecizno oružje za napad na radionice fabrike Motor Sić u gradu Zaporožje gde se popravljaju ukrajinski vojni helikopteri“, potvrdio je portparol ruskog ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar