U trendu

Rusija: Pogođena komanda mesta i štab SBU u Krematorsku

MOSKVA – Ruska avijacija i artiljerija pogodili su za dan devet ukrajinskih komandnih mesta i sedište Službe bezbednosti Ukrajine u Kramatorsku, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

„Nastavljaju se udari operativno-taktičke i armijske avijacije, raketnih snaga i artiljerije po vojnim ciljevima na teritoriji Ukrajine. Za dan je pogođeno devet komandnih mesta, među kojima je i 59. brigada marinaca u Nikolajevu, gde su bili stacionirani strani plaćenici, kao i 14. mehanizovana brigada u oblasti Artemovsk i štab SBU u gradu Kramatorsku“, navodi se u dokumentu ruskog ministarstva, prenosi agencija RIA Novosti.

Saopšteno je da su ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili tokom proteklog dana ukrajinski helikopter Mi-8 i još pet dronova.

Pored toga, ruska PVO je tokom dana presrela osam projektila višecevnog raketnog sistema Uragan u Hersonskoj i Harkovskoj oblasti.

U izveštaju Ministarstva odbrane Rusije se precizira i da su ruska avijacija i artiljerija uništili još šest skladišta municije ukrajinskih trupa u oblastima Dnjepropetrovska i Nikolajeva u samoproglašenoj DNR, navodi agencija RIA Novosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar