U trendu

Rusija: PVO uništio izviđački dron iznad Voronježa

MOSKVA – Ruski sistem za protivvazdušnu odbranu uništio je jutros mali izviđački dron iznad Voronježa, saopštio je guverner Aleksandar Gusev.

Kako je naveo, nema opasnosti po lokalno stanovništvo, prenosi TAS s.

Gusev je na Telegramu napisao da je sistem za protivvazdušnu odbranu jutros otkrio i uništio dron u blizini Voronježa i naglasio da drži situaciju pod kontrolom.

Građani ruskog grada Kurska prijavili su da su rano jutros čuli glasne praske, koje su verovatno izazvali sistemi za protivvazdušnu odbranu grada, saopštio je ranije guverner Roman Starovojt.

„U 02.45 časova mnogi građani Kurska čuli su glasne praske. Detalji incidenta se utvrđuju. Prema preliminarnim informacijama, radio je sistem za protivvazdušnu odbranu. Žrtave i materijalna šteta nisu prijavljeni“, naveo je guverner, a prenosi TAS S.

Prethodno je više ekslozija ođeknulo u gradu Belgorod, koji se nalazi oko 40 kilometara severno od ukrajinske granice, saopštio je guverner Vjačeslav Gladkov.

Gladkov je rekao da je izbio požar u skladištu municije.

Kako je naveo, nema povređenih civila u požaru koji je izbio u skladištu kod sela Staraja Nelidovka i koji je u međuvremenu ugašen, prenosi TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar