U trendu

Rusija: Sastanak Lavrova i Kulebe mora biti sadržajan

MOSKVA – Moskva neće odbiti sastanak između ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i njegovog ukrajinskog kolege Dmitra Kulebe, ali svaki razgovor između njih bi morao da bude svrsishodan i sadržajan, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Rusija nikada nije odbijala kontakte sa Ukrajinom, ali oni moraju biti svrsishodni i sadržajni, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko, prenosi TAS S.

Turski ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu rekao je ranije danas da Ankara radi na susretu ukrajinskog i ruskog ministara spoljnih poslova, kako bi se nastavili razgovori, nakon što je Istanbul ove nedelje bio domaćin mirovnih pregovora.

Sastanak dvojice ministara bi, prema njegovim rečima, mogao da se održi u roku od dve nedelje, prenosi agencija Rojters.

Rusija i Ukrajina će nastaviti svoje mirovne pregovore putem video veze 1. aprila, najavio je visoki ukrajinski zvaničnik David Arahamija.

Arahamija je rekao u sredu tokom video obraćanja, da je Kijev predložio i da se organizuje sastanak predsednika dve zemlje, ali da je Rusija odgovorila da je potrebno više uraditi na nacrtu sporazuma, preneo je Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar